Lijkt het je leuk om je bezig te houden met bloggen, interviews? KLIK HIER

Heb je iets te melden? Discussie - Vraag en Antwoord - Ervaring delen - Nieuws of een YouTube filmpje KLIK HIER

Brilmishandeling

Geschreven door gast blogger Steven Ziet

Ik ben het zat! Ik heb er genoeg van en ik weet dat ik niet de enige ben die er zo over denkt. Vieze, ranzige, verwaarloosde brillen die je voor je verdriet nog niet vast wil pakken, moeten wel een doorn in het oog zijn voor de echte opticiens onder ons. We kennen ze allemaal. De neuspads met zo veel geklonterde bagger dat het onderdeel van de constructie is geworden om het montuur bij elkaar te houden,  oortips die verteerd zijn door het vette huidzuur van niet al te fris ruikende potentiële diabetes patiënten. Het is een schande dat wij als opticien het elke dag maar door de vingers zien en elke dag deze mishandeling niet erkennen als een serieus probleem.

Hoewel het nou eenmaal ons werk is om voor de bril te zorgen, is het voor sommige gevallen gewoon te laat. Als deze monturen eerder hulp hadden gekregen was er waarschijnlijk nog hoop voor ze geweest om ze eervol in de bak met oude brillen naar Zambia te laten gaan. En ik vind dat het moet stoppen! Er zijn te veel monturen die verwaarloosd en misbruikt worden en wij als bezorgde brilliefhebbers staan machteloos aan de zijlijn in de hoop dat er een dag komt waarop je zo’n zielig geval uit zijn lijden kan verlossen.

Ik wil daarom de kracht van echte opticiens bundelen. De expertise, de kennis en de liefde voor het vak moeten centraal staan in de strijd tegen de meest gruwelijke en brilonterende handelingen van prutsercollega’s en lakse brildragers zonder hart. Daarom wil ik een nieuwe vereniging in het leven roepen om dit doel te realiseren. We hebben meer nodig dan alleen ons trilbad, nylordraadjes en schroevendraaiers. We moeten onze idealen opzij zetten om het belang van de bril weer op de eerste plaats te krijgen.

Daarom heb ik de VTMM (veeteeèmèm) in het leven geroepen. De Vereniging Tegen Mishandeling Monturen is een burgerinitiatief om de verwaarloosde en misbruikte brillen een stem te geven. Wij als opticiens zijn de pioniers om deze ‘awareness’ bij de mensen te krijgen. Wij als opticiens moeten er voor zorgen dat de mishandelde bril uit het straatbeeld verdwijnt. Goedschiks of kwaadschiks! Het doel is om mensen een beter besef te geven van het kunstwerk dat op hun neus staat. Dat er iemand met veel liefde en passie er voor heeft gezorgd dat je lekker kan kijken of überhaupt kan functioneren. Dat mensen hun bril eervol en met respect behandelen door regelmatig eens je bril na te laten kijken! Dat mensen nog steeds brillen dragen die helemaal niet bij ze passen doordat de onkunde van ‘brilverkopers’ nog steeds het straatbeeld domineert.

Ben jij een vakidioot en heb je iets meer gevoel voor humor dan gemiddeld? Ben je op zoek naar een uitdaging en heb je altijd de ambitie gehad om de wereld een stukje beter te maken? Altijd al activist bij Greenpeace of PETA willen worden, maar door je baan als opticien geen tijd had? Dan is de VTMM wat voor jou! Neem contact op via stevenzelf@stevenziet.nl en ga samen met mij de strijd aan om mishandelde monturen te redden en de daders hiervan op te sporen. Samen kunnen we voor elke  bril een betere toekomst realiseren.

Steven Ziet Ambassadeur VTMM Samen voor een heldere toekomst

 

TIP! Houd www.stevenziet.nl in de gaten om niets te missen van de ontwikkelingen van de VTMM.

Blog door Steven Ziet uit - reacties

Reageer op: Brilmishandeling