Lijkt het je leuk om je bezig te houden met bloggen, interviews? KLIK HIER

Heb je iets te melden? Discussie - Vraag en Antwoord - Ervaring delen - Nieuws of een YouTube filmpje KLIK HIER

Brillenkop

Kent u dat gevoel? U bent opzoek naar een nieuw montuur, stapt een winkel binnen om vervolgens door de bomen het bos niet meer te kunnen zien door de overvloed aan soorten monturen. Om u een handje te helpen bij het kiezen van de juiste bril is het ideaal om te weten welke vorm brillen er bij uw gezicht passen.  Zo zakt de moed u niet in de schoenen en is het uitzoeken van een montuur zowel gemakkelijker als leuker!

Vierkant gezicht Een afgerond montuur dat niet te klein is past goed bij deze gezichtsvorm. Het doet uw gezicht op deze manier langer lijken. Vermijd brillen die klein zijn of hoekige vormen hebben. Een montuurloze bril staat bij een vierkant gezicht ook mooi.

Rond gezicht Rechthoekige monturen, of in ieder geval een recht ontwerp is aan te raden wanneer u een rond gezicht heeft. Zo benadrukt u de contouren van uw gezicht. Tevens een bril met een iets breder montuur is een goede optie bij een rond gezicht. Ronde monturen daarentegen kunt u het beste in de rekken laten hangen.

Driehoekig/ hartvormig gezicht Uw gezicht is kenmerkend door de ietwat puntige kin en brede voorhoofd. Ovale en ronde monturen zijn hiervoor uiterst geschikt. Een klein of bont montuur is bij deze gezichtsvorm niet zo mooi. Een montuur met subtiele en zachte accenten zullen prachtig staan bij u!

Ovaal gezicht Met een ovaal gezicht bent u gezegend als het op brillen aankomt. Vrijwel elke montuurvorm staat mooi bij uw gezicht, waardoor u ruime keuze heeft. Alleen kleine ronde brillen zijn niet zo geschikt bij uw gezichtsvorm.

Smal/ rechthoekig gezicht Wanneer u een smal gezicht heeft, zullen uw kin en onderkaak de meest opvallende gelaatstrekken zijn. Door het dragen van een bril met een brede rug en lage oorstukken deelt u uw gezicht visueel op waardoor uw gezicht langer lijkt. Ovale monturen en montuurloze brillen zullen u erg goed staan.

Als u het lastig vindt om een montuur uit te kiezen kunt u uiteraard advies vragen aan de opticien, hij weet tenslotte als geen ander wat het beste bij u past. Een beslissing maken kan lastig zijn en soms is het fijn om even afstand te doen van het passen en bijvoorbeeld de volgende dag weer de monturen erbij te pakken waar u tussen twijfelt. Bijna elke opticien biedt u de optie om u een koffertje met de monturen mee te geven, zodat u thuis op uw gemak en samen met anderen kunt passen en bekijken waar uw keuze uiteindelijk op zal vallen. Vraag hier dan ook gerust naar!

Blog door Bibi - reacties

Reageer op: Brillenkop