Lijkt het je leuk om je bezig te houden met bloggen, interviews? KLIK HIER

Heb je iets te melden? Discussie - Vraag en Antwoord - Ervaring delen - Nieuws of een YouTube filmpje KLIK HIER

Frisse blik met make-up en bril

Geschreven door gast blogger Ri-Jolie, Ria Kap Visagie en Hairstyling

FRISSE BLIK MET MAKE-UP EN BRIL

Brillen zijn tegenwoordig helemaal hip. Maar met foundation ziet het er vanachter je glazen toch net even anders uit. Als visagiste, Ri-Jolie - Ria Kap Visagie & Hairstyling, krijg ik dan ook vaak vragen over de geschikte make-up voor brillen of lenzen. Daarom vind je vanaf nu regelmatig blogs op optiek.nl over de do's en don'ts. Ook geef ik je met alle plezier vanuit mijn visie verschillende tips en trucs. Een frisse blik met make-up en bril is dus ook voor jou weggelegd.

Foundation of BB Cream

Heb jij weleens last van foundation aan je bril? En uiteraard daarna een kaal stukje op je neus..... Zo vervelend en niet charmant. Wanneer je een bril draagt is het belangrijk dat je de foundation of BB Cream goed fixeert. Hoe, zul jij je afvragen? Maak altijd gebruik van een goede matterrende poeder en breng deze in een ronddraaiende beweging aan, zodaat de huid echt mooi egaal oogt en goed gefixeerd is. Vervolgens spray je, in een lichte nevel, wat fixeerspray over de make-up heen.

Heb jij een wat vettere huid en helpt dit niet voldoende? Gebruik dan onder je foundation (maar over je dagcreme) ook nog een primer. Een primer is een soort hechtlaag tussen je dagcreme en make-up die ervoor zorgt dat je make-up extra goed blijft zitten. Daarnaast zorgt een primer er ook nog eens voor dat je huid egaler oogt. En hoe fijn is dat? Een heldere blik en als bonus een sprankelende huid!

Concealer

Wanneer je een bril draagt zie je het sneller als je donkere kringen onder je ogen hebt, of je bril nu vergroot of verkleint. Als hij vergroot maakt hij de kringen "groter" en als je bril "verkleint"  maakt hij de ogen nog kleiner. Een foundation of een BB Cream dekt niet altijd voldoende (we hebben allemaal slechte dagen). Gebruik een iets lichtere tint als je foundation of je BB Cream en breng deze aan over het donkere gedeelte. Dit is vaak onder het oog en in de hoek naast de neus. Klop deze voorzichtig in met de ringvinger, omdat de huid rondom je ogen veel dunner is dan de rest van je gezicht en je zo min mogelijk schade wil brengen aan je huid.

 

Extra tip: onder je foundation kun je concealer aanbrengen in andere tinten, zoals oranje. Oranje heeft blauw op.

 

Wil je meer tips over de juiste make-up voor een bril? Of vrijblijvend advies wanneer je lenzen of een bril draagt. Hou m'n blog goed in de gaten en uiteraard ben je van harte welkom bij een van mijn workshops. Kijk voor meer informatie op Ri-Jolie of neem contact met mij op. Heb jij nog een tip die je niet mag missen als je een bril draagt? Een suggestie of een aanvulling? Ik lees graag je reactie.

 

 

Blog door Ri-Jolie, Ria Kap Visagie en Hairstyling uit - reacties

Reageer op: Frisse blik met make-up en bril