Lijkt het je leuk om je bezig te houden met bloggen, interviews? KLIK HIER

Heb je iets te melden? Discussie - Vraag en Antwoord - Ervaring delen - Nieuws of een YouTube filmpje KLIK HIER

Ga jij nog op vakantie?

Geschreven door gast blogger Caroline

Ga jij nog op vakantie? Vergeet dan geen reservebril in je koffer te stoppen!

We vertrekken met zijn allen massaal weer richting het zuiden om de zon weer op ons snoetje te kunnen voelen. Uiteraard begint de vakantie altijd lekker ontspannen met een bescheiden potje bekvechten in de auto over de hoeveelheid spullen die weer meegesjouwd moeten worden van vrouwlief, waarbij toch nog even de checklist van 30 pagina’s doorgenomen moet worden of alles écht wel aanwezig is in de tot en met het plafond gevulde kofferbak. Na een halfuur zweten in de stilstaande auto met twee ruziënde kinderen op de achterbank die vragen of jullie er al bijna zijn is het tijd om te vertrekken. De 30 pagina’s zijn compleet met vinkjes, dus de volksverhuizing kan beginnen. Alhoewel?

Wanneer je een bril hebt of contactlenzen draagt dan sta je er niet bij stil dat het eigenlijk wel een slim idee is om een reservebril mee te nemen. Je moet er natuurlijk niet aan denken dat je bril tijdens een duik in de zee naar de bodem verdwijnt of dat je lens per ongeluk op de badkamervloer van het hotel valt waar je vervolgens de haren van de vorige vakantiegangers af moet plukken. Oké, overdrijven is ook een vak, maar zonder gein. Wist je dat het in sommige landen verplicht is om een reservebril met dezelfde sterkte als je standaard bril in de auto te hebben? Daarnaast zou het natuurlijk ontzettend jammer zijn als je je vakantiebestemming alleen maar als een grote waas zult zien. Letterlijk dan hé, niet figuurlijk…

Ook wanneer je lenzen draagt is een reservebril aan te raden. Je maakt toch langere dagen en het zeebriesje is ook niet heel bevorderlijk voor het draagcomfort van je lenzen. Af kunnen wisselen met een bril is dan ook zeker geen overbodige luxe.

Tip: Een reservebril mag ook een zonnebril zijn, dan ben je meteen beschermd tegen schadelijke UV-straling! In de avond natuurlijk levensgevaarlijk, dus zorg ervoor dat je ook een gewone reservebril uit je koffer kunt vissen.

Dus: begin je vakantie relaxed en schaf nu nog een kekke reservebril aan!

 

Blog door Caroline uit - reacties

Reageer op: Ga jij nog op vakantie?