Lijkt het je leuk om je bezig te houden met bloggen, interviews? KLIK HIER

Heb je iets te melden? Discussie - Vraag en Antwoord - Ervaring delen - Nieuws of een YouTube filmpje KLIK HIER

Ik kan niet slapen

Ik kan niet slapen. Deadlines kruipen steeds dichterbij. Ik heb zo veel te doen, zo weinig tijd ... Komt dit bekend voor?

Ik ben net boven de dertig, ik heb het erg druk en soms zijn mijn ogen groter dan mijn maag (werk gerelateerd, so to speak ;) Ik ben voortdurend op mijn iPhone, mijn tablet en mijn laptop bezig. Soms gebruik ik de apparaten veel later in de avond dan dat ik ze zou moeten gebruiken.

Maar hey?! Laptops zijn niet alleen gemaakt om achter te werken op een bureau ... Het ligt lekker op mijn schoot die ineens magisch is veranderd in een bureau, op mijn bed, onder de dekens Kopje thee aan m'n rechter kant, notebooks, pennen, papier, mappen aan mijn linkerkant.

Hier hou ik van!

Ik besefte wel dat mijn hoofdpijn erger is geworden. Ik weet dat als ik tot laat werk, dat ik gewoon droom over het werk. Ongelooflijk. ☹

Laten we zeggen dat ik de laatste tijd niet helemaal lekker uitgerust ben opgestaan. Als ik het werk niet doe, kan ik niet in slaap vallen omdat alle deadlines etc blijven malen in mijn hoofd.

Zoals gewoonlijk reik ik uit naar mijn iPhone, zodat ik even kan googlen.... Ik typ in het volgende ‘no sleep work on laptop, iphone, tablet, tv’.  De eerste hit heet: ‘How artificial light is wrecking your sleep, and what to do about it”

OMG!!! Precies wat ik nodig heb!

Ik lees dat onvoldoende slaap stress veroorzaakt, het risico vergroot op chronische ziekten, het geheugen en cognitieve functies verergert en je kan er zelfs van aankomen!

Na een beetje zoeken, vond ik een app die automatisch de resolutie van de schermen op je apparaten verandert!

Onderzoek heeft uitgewezen dat licht de productie van melatonine 'in de avonduren onderdrukt. Melatonine is een hormoon dat in onze hersenen gemaakt wordt, die de cycli voor het slapen en wakker worden regelt. Hoe meer melatonine we in ons lichaam hebben, hoe slaperiger we worden! Het licht dat uit onze apparaten straalt is blauw licht, wat de productie van melatonine onderdrukt! Dit is waarom we niet goed slapen!

De app klinkt interessant, maar hoe zit het met alle andere licht in de avond uren? Die houden mij toch ook wakker?

Blue Blocker bril

Er lijkt een andere optie te zijn (Yay! Ik ben gered!). Amber gekleurde glazen blokkeren blauw licht! Ik heb gegoogled waar in Den Haag ik ze kon krijgen en ik heb het gevonden! Brilmode Verhey van Wijk op Weissenbruchstraat!

Ik gingen er naar toe en kocht een paar voor € 39,95! En ze zien er ook nog cool uit.

Het resultaat? Ge-wel-dig! Ik doe de bril op rond 20:00 uur, omdat ik rond 21:30 wil slapen. Ik kon het niet geloven, ik heb nu al drie weken geslapen als een baby. Ik werd na een tijdje gewoon moe met de bril op! Niet stressend, niet nadenkend, gewoon moe in bed!

 

Ik ga naar bed, en ik slaap!

 

Precies zoals het hoort te zijn ;)

 

Mischu

 

Bedankt Brilmode Verhey van Wijk voor de service!

Blog door Brilmode Verhey van Wijk uit Den Haag - reacties

Reageer op: Ik kan niet slapen