Lijkt het je leuk om je bezig te houden met bloggen, interviews? KLIK HIER

Heb je iets te melden? Discussie - Vraag en Antwoord - Ervaring delen - Nieuws of een YouTube filmpje KLIK HIER

Inspiratie in optiek: het leukste en kleinste brillenmerk van Nederland

Wie inspireert ons nou het meest binnen de optiekbranche? Met die vraag in gedachte zochten wij een gastspreker voor een college voor studenten van opleiding Opticien/manager van Summa Business in Eindhoven.

Wij zijn Saskia Jansen, Danique van Hoof en Neghina Sharifi, opticiens in opleiding en studenten van Summa College. Om beter zicht te krijgen op de optiekbranche kregen we de opdracht een gastspreker uit te nodigen. Al snel waren we het eens: laten we Jos Baijens vragen. Waarom hij ons inspireert, lees je hieronder.

Een eigen stijl

Jos baijens is een interieurarchitect, ontwerper en eigenaar van het merk JOS. We kwamen hem tegen op de zonnebrillenbeurs in november 2014. Daar vertelde hij enthousiast over zijn werk als ontwerper, dat sprak ons erg aan. Jos ontwerpt interieurs in de retail en is het meest gespecialiseerde optiek-architectenbureau van Nederland. Naast dit werk ontwerpt hij ook brillen. We nodigden hem uit en op 15 april 2015 kwam hij naar onze school. Tijdens deze gastles vertelde hij veel over zijn werk. Het mooie is dat hij anders denkt dan andere mensen en dat creativiteit voorop staat in zijn ontwerpen. En dat maakt hem bijzonder in zijn werk. Tijdens het college leerde Jos ons hoe belangrijk het is om de juiste stijl te vinden. Hij liet foto’s zien van zijn werk als interieurarchitect en leerde ons dat het interieur van een (optiek)zaak belangrijk is voor het aantrekken van klanten. Het interieur is heel bepalend voor hoe je zaak overkomt op klanten.

Wereldwijd bekend: New York Fashion Week

Hij had zijn collectie brillen meegenomen, die hij liet zien en ook zijn ontwerp daarvan. Het zijn aantrekkelijke, exclusieve maar ook betaalbare brillen. JOS is misschien wel het leukste, gekste, exclusiefste, origineelste en kleinste merk van Nederland. Van bril tot tas en van geur tot horloge. Elk jaar worden nieuwe modellen ontworpen en gemaakt, altijd origineel. Jos wordt steeds meer bekend over de wereld. Tijdens de New York Fashion Week hebben verschillende modellen zijn brillen gedragen en geshowd.

 

Durf anders te denken

Door zijn inspiratie hebben wij geleerd anders te denken en niet alleen maar standaardzaken te volgen. Wij hebben een leerzame ochtend gehad en hem als wederdienst voor zijn komst een lunch aangeboden die wij zelf hadden bereid. Hij creatief, wij creatief. Bedankt Jos!

Geschreven door Saskia Jansen, Danique van Hoof en Neghina Sharifi, opticiens in opleiding en studenten van Summa College

Blog door Summa College uit Eindhoven - reacties

Reageer op: Inspiratie in optiek: het leukste en kleinste brillenmerk van Nederland